Τα Αντιβιοτικά Αζιθρομυκίνη Και Δοξυκυκλίνη Δεν Είναι Αποτελεσματικά Για Τη Θεραπεία Της Covid

Τα Αντιβιοτικά Αζιθρομυκίνη Και Δοξυκυκλίνη Δεν Είναι Αποτελεσματικά Για Τη Θεραπεία Της Covid

Η πανδημία δεν έφερε μόνο βιασύνη για την ανάπτυξη νέων θεραπειών, αλλά και έρευνες σε ήδη εγκεκριμένα φάρμακα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στη μάχη κατά του ιού. Στο ιατρικό περιοδικό JAMA δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα μιας τυχαιοποιημένης κλινικής δοκιμής της αζιθρομυκίνης έναντι εικονικού φαρμάκου που διεξήχθη από τον Μάιο του 2020 έως τον Μάρτιο του 2021 στις ΗΠΑ. Η αζιθρομυκίνη, ένα ευρέως συνταγογραφούμενο αντιβιοτικό, απέτυχε να βοηθήσει τους ασθενείς με σοβαρή λοίμωξη από την Covid-19, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα μιας κλινικής δοκιμής στη Βρετανία. Μια αναδυόμενη ασθένεια, η ασθένεια κορονοϊού 2019 (coronavirus disease 2019, COVID-19) ξέσπασε στα τέλη Δεκεμβρίου 2019 στην πόλη Wuhan της Κίνας και γρήγορα εξαπλώθηκε στη χώρα αυτή και κατόπιν ανά την υφήλιο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε την επιδημία του COVID-19 ως πανδημία στις 12 Μαρτίου του 2020.

αζιθρομυκίνη

Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι, με βάση αυτά τα ευρήματα, οι μόνοι ασθενείς που έχουν μολυνθεί με κορωνοϊό και πρέπει να πάρουν το αντιβιοτικό, είναι όσοι έχουν παράλληλα και κάποια βακτηριακή λοίμωξη. Για παιδιά που ζυγίζουν λιγότερο από 15 kg, η ποσότητα του εναιωρήματος ς πρέπει να μετρηθεί με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια. Τα επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο δισκία και η κόνις για πόσιμο εναιώρημα αζιθρομυκίνης είναι δυνατόν να λαμβάνονται με ή χωρίς τροφή. Η συνολική δόση των 30 mg/kg πρέπει να χορηγείται ως μία ημερήσια δόση των 10 mg/kg για 3 ημέρες ή μπορεί να χορηγηθεί για 5 ημέρες με άπαξ ημερήσια δόση των 10 mg/kg την Hμέρα 1 και μετά 5 mg/kg τις Hμέρες 2-5.

Τα Αντιβιοτικά Αζιθρομυκίνη Και Δοξυκυκλίνη Δεν Είναι Αποτελεσματικά Για Τη Θεραπεία Της Covid

Η Αζιθρομυκίνη προστέθηκε επειδή είναι γνωστό ότι είναι αποτελεσματική κατά των επιπλοκών από βακτηριακή πνευμονία, αλλά και επειδή έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματική στο εργαστήριο έναντι ενός μεγάλου αριθμού ιών. Η μελέτη δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο International Journal of Antimicrobial Agents.Τα αποτελέσματα αυτά έρχονται σε συνέχεια ενθαρρυντικών in vitro αποτελεσμάτων από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου στην Κίνα, τα οποία δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο από το περιοδικό Clinical Infectious Diseases στις 9 Μαρτίου 2020. Ωστόσο, τα δεδομένα αυτά κρίθηκαν ως μη επαρκή από την επιστημονική κοινότητα για να συστήσει την ουσία αυτή ως θεραπεία. Σύμφωνα με τους ερευνητές, «αυτή η έρευνα σε άτομα με κλινικά διαγνωσμένο ήπιο-μέτριο COVID-19 κατάφεραν χωρίς εισαγωγή στο νοσοκομείο, η προσθήκη αζιθρομυκίνης στην καθιερωμένη θεραπεία δεν μείωσε τον κίνδυνο μεταγενέστερης νοσηλείας ή θανάτου ή χρόνου νοσηλείας. Αυτό το εύρημα, σε συνδυασμό με σαφή αρνητικά αποτελέσματα από άλλες μελέτες σε όλη τη διάρκεια της νόσου, από ασθενείς χαμηλού κινδύνου σε πρώιμα στάδια, μέχρι τη σοβαρή νοσοκομειακή νόσο, παρέχει ισχυρή επιβεβαίωση ότι η αζιθρομυκίνη δεν είναι αποτελεσματική θεραπεία στην COVID-19. Είναι σημαντικό οι κλινικοί γιατροί παγκοσμίως να σταματήσουν να χρησιμοποιούν αυτό το φάρμακο ως θεραπεία για τον κοροναϊό.

Σε μια άλλη μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο , περίπου 1.300 ασθενείς με έντονη υποψία ή τεκμηριωμένη COVID-19 έλαβαν αζιθρομυκίνη (500 mg ημερησίως για 3 ημέρες) ή τη συνήθη περίθαλψη. Οι ασθενείς σε αυτή τη μελέτη ήταν μεγαλύτεροι από εκείνους στις μελέτες που συζητήθηκαν παραπάνω (μέση ηλικία 61 έτη) και οι περισσότεροι είχαν συννοσηρότητες. Όλα τα αποτελέσματα (συμπεριλαμβανομένης της λύσης των συμπτωμάτων, της νοσηλείας και του θανάτου) συνέβησαν με παρόμοια συχνότητα στις δύο ομάδες.

Για τη θεραπεία της πνευμονίας από την κοινότητα χρησιμοποιούνται συνήθως συνδυασμοί αντιβιοτικών (κυρίως β-λακτάμη με μακρολίδη). Σε κάθε περίπτωση πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι εθνικές κατευθυντήριες οδηγίες για τη θεραπεία της πνευμονίας από την κοινότητα. Η αζιθρομυκίνη είναι το πρώτο αντιβιοτικό μίας υποομάδας των μακρολιδίων, γνωστής ως αζαλίδες, και η οποία είναι χημικά διαφορετική από την ερυθρομυκίνη.

Η Αζιθρομυκίνη Azithromycin Μπορεί Να Προκαλέσει Επικίνδυνη Καρδιακή Αρρυθμία

Το κύριο αποτέλεσμα ήταν η διαφορά στο ποσοστό θανάτων ή εισαγωγών στο νοσοκομείο από οποιαδήποτε αιτία τις επόμενες 28 ημέρες. Αδιαφανής φιάλη πολυαιθυλενίου υψηλής πυκνότητας με 600 mg , 900 mg, 1200 mg ή 1500 mg κόνεως αζιθρομυκίνης, η οποία παρέχει αντίστοιχα 15 ml, 22,5 ml, 30 ml ή 37,5 ml εναιωρήματος μετά την ανασύσταση. Η φιάλη διαθέτει πώμα ασφαλείας για τα παιδιά με δίσκους στεγανότητας από πολυαιθυλένιο χαμηλής πυκνότητας. Κάθε συσκευασία ακόμη περιέχει δοσιμετρικό καπάκι από πολυπροπυλένιο των 9 ml, 12 ml, 15 ml ή 19 ml αντιστοίχως, μία σύριγγα για από του στόματος χρήση με τριπλή διαβάθμιση (0-40 kg/0-400 mg/1-10 ml) και ένα πλαστικό δοσιμετρικό κουτάλι πολλαπλών διαβαθμίσεων. Επομένως, η εφάπαξ χορήγηση αζιθρομυκίνης στους μη νοσηλευόμενους ασθενείς δεν σχετίστηκε με κάποιο όφελος στην πρόληψη των συμπτωμάτων. Όπως επεσήμαναν οι ερευνητές, οι περισσότερες κλινικές δοκιμές με το αντιβιοτικό έχουν συμπεριλάβει ασθενείς που νοσηλεύονται με σοβαρή λοίμωξη Covid-19.

  • Πάντα να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας και ποτέ μην παίρνετε ένα φάρμακο χωρίς συνταγή για την ασφάλεια την δικιά σας αλλά και των γύρω σας.
  • Σύμφωνα με τους ερευνητές, «αυτή η έρευνα σε άτομα με κλινικά διαγνωσμένο ήπιο-μέτριο COVID-19 κατάφεραν χωρίς εισαγωγή στο νοσοκομείο, η προσθήκη αζιθρομυκίνης στην καθιερωμένη θεραπεία δεν μείωσε τον κίνδυνο μεταγενέστερης νοσηλείας ή θανάτου ή χρόνου νοσηλείας.
  • Το κολπικό τμήμα του τραχήλου μπορεί να εμφανίζεται οιδηματώδες και ερυθρό, καθώς και ελαφρά αιμορραγικό.
  • Πώς το «τσουνάμι» της Όμικρον οδηγεί τη χώρα-«βαρόμετρο» για την πορεία της πανδημίας σε αναθεώρηση…
  • Για τη θεραπεία της πνευμονίας από την κοινότητα χρησιμοποιούνται συνήθως συνδυασμοί αντιβιοτικών (κυρίως β-λακτάμη με μακρολίδη).

Τώρα γνωρίζουμε ότι δεν είναι αποτελεσματικό και χρειαζόμαστε επειγόντως να προστατέψουμε τους ασθενείς από την πραγματική απειλή της αντοχής στα αντιβιοτικά, ιδίως αυτής της πολύτιμης κατηγορίας». Το ίδιο ακριβώς ποσοστό ασθενών (19%) πέθαναν σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων τόσο στην ομάδα της αζιθρομυκίνης, όσο και στην ομάδα ελέγχου που δεν πήρε το αντιβιοτικό. Για τη στρεπτοκοκκική φαρυγγίτιδα στα παιδιά, η αζιθρομυκίνη, όταν χορηγείται ως μία ημερήσια δόση των 10 mg/kg ή 20 mg/kg για 3 ημέρες, έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματική. Σε κλινικές μελέτες που συγκρίνουν αυτά τα δύο δοσολογικά σχήματα, παρατηρήθηκε παρόμοια κλινική αποτελεσματικότητα, αλλά η βακτηριολογική εκρίζωση ήταν εμφανώς μεγαλύτερη με ημερήσια δόση 20 mg/kg. Εντούτοις, η πενικιλλίνη είναι το σύνηθες φάρμακο εκλογής για τη θεραπεία της φαρυγγίτιδας που οφείλεται στον Streptococcus pyogenes, συμπεριλαμβανομένης και της προφύλαξης από τον ρευματικό πυρετό.

Γίνετε συνδρομητής στην έντυπη έκδοση και αποκτήστε άμεση πρόσβαση σε όλα τα Premium Services. Αποθήκευσε το όνομά μου, email, και τον ιστότοπο μου σε αυτόν τον πλοηγό για την επόμενη φορά που θα σχολιάσω. Σε περίπτωση υπερδοσολογίας απαιτείται η εφαρμογή γενικών συμπτωματικών και υποστηρικτικών μέτρων θεραπείας, ανάλογα με την περίπτωση.

Από τα 23 προκαθορισμένα δευτερεύοντα κλινικά καταληκτικά σημεία, στα 18 δεν υπήρχε σημαντική διαφορά. Μέχρι την ημέρα 21, πέντε συμμετέχοντες στην ομάδα της https://farmakeio1828.gr/ς χρειάστηκαν νοσηλεία σε σύγκριση με κανένα στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου. Μεταξύ των 263 συμμετεχόντων που τυχαιοποιήθηκαν (μέση ηλικία, 43 έτη, 174 [66%] ήταν γυναίκες) το 76% ολοκλήρωσε την κλινική δοκιμή. Η δοκιμή τερματίστηκε από την επιτροπή παρακολούθησης δεδομένων και ασφάλειας για ματαιότητα μετά την ενδιάμεση ανάλυση. Τη 14η ημέρα, δεν υπήρχε σημαντική διαφορά στο ποσοστό των συμμετεχόντων που δεν είχαν συμπτώματα (στο σκέλος της αζιθρομυκίνης ήταν 50% και στο σκέλος του εικονικού φαρμάκου ήταν επίσης 50%).

Κίνδυνος Επαναλοίμωξης Από Την Omicron, Αποτελεσματική Κατά 76% Η 3η Δόση

Για ευαίσθητα στελέχη Neisseria gonorrhoeae, η συνιστώμενη δόση είναι 1000 mg ή 2000 mg αζιθρομυκίνης σε συνδυασμό με 250 mg ή 500 mg κεφτριαξόνης σύμφωνα με τις τοπικές κατευθυντήριες θεραπευτικές οδηγίες. Για τους ασθενείς, οι οποίοι είναι αλλεργικοί στην πενικιλλίνη και/ή στις κεφαλοσπορίνες, οι συνταγογράφοι ιατροί θα πρέπει να συμβουλεύονται τις τοπικές κατευθυντήριες θεραπευτικές οδηγίες. Το κύριο καταληκτικό αποτέλεσμα ήταν η απουσία συμπτωμάτων της COVID-19 την ημέρα 14 όπως αυτά θα αναφέρονταν από τους ίδιους τους ασθενείς, ενώ υπήρχαν ακόμα 23 δευτερεύοντα κλινικά καταληκτικά σημεία, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης για νοσηλεία την ημέρα 21 ανεξαρτήτως αιτίας.

Το δείγμα διακρίθηκε τυχαία σε δύο ομάδες, μία 171 ατόμων που έλαβαν μία δόση 1,2 g https://www.pharm24.gr/ς και μία 92 ατόμων που έλαβαν αντίστοιχο placebo. Στις σεξουαλικώς μεταδιδόμενες νόσους στον άνδρα και στη γυναίκα η αζιθρομυκίνη ενδείκνυται για τη θεραπεία των μη επιπλεγμένων λοιμώξεων του γεννητικού συστήματος των οφειλομένων σε Chlamydia trachomatis. Η αζιθρομυκίνη ενδείκνυται, επίσης, για τη θεραπεία του μαλακού έλκους που οφείλεται στον Haemophilus ducreyi στους άνδρες. Λόγω του μικρού αριθμού γυναικών που έλαβαν μέρος στις κλινικές μελέτες, η αποτελεσματικότητα της αζιθρομυκίνης στην θεραπεία του μαλακού έλκους στις γυναίκες δεν έχει τεκμηριωθεί επαρκώς.

Του Ξενοφώντα Τσούκαλη , Μ.D., medlabnews.gr iatrikanea Το κοιλιακό φούσκωμα είναι μια αίσθηση διόγκωσης της κοιλιάς. Της Θάλειας Γούτου , medlabnews.gr iatrikanea Παρόλη την υπέροχη γεύση του και το πόσο αγαπητό είναι, το κακάο φαίνεται πως δε… Medlabnews.gr iatrikanea Νέες παρατηρήσεις από Ισραηλινούς ερευνητές αν και ορισμένα σύνολα δεδομένων ή μέθοδοι ανάλυσης μπορούν μερικές …

Σε μια μελέτη των ΗΠΑ , 263 ενήλικες (διάμεση ηλικία 43 έτη) που είχαν βρεθεί θετικοί στον SARS-CoV-2 έλαβαν μία εφάπαξ δόση https://eumeds.gr/ς 1200 mg ή εικονικό φάρμακο. Το κύριο αποτέλεσμα – η συνολική λύση των συμπτωμάτων έως την 14η ημέρα μετά την εγγραφή – συνέβη σε ίδιες αναλογίες στις δύο ομάδες (50%) και δεν παρατηρήθηκαν διαφορές στη συχνότητα νοσηλείας ή θανάτου. Η αζιθρομυκίνη είναι ένα αντιβιοτικό ευρέος φάσματος που έχει αντιφλεγμονώδεις και αντι-ιϊκές ιδιότητες και από την αρχική φάση της πανδημίας έχει υποτεθεί ότι έχει δραστικότητα έναντι του SARS-CoV-2. Η αντιφλεγμονώδης δράση της ίσως θα μπορούσε να ελαττώσει τα επίπεδα των κυτταροκινών που προάγουν την φλεγμονή και θα μπορούσε να βοηθά στην πρόληψη της εξέλιξης της βλάβης των ιστών και την σοβαρή COVID-19, ειδικά εάν χορηγηθεί νωρίς στην πορεία της νόσου.

Θεραπεία

Medlabnews.gr iatrikanea Για το πως θα περάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα υπό τη σκιά της μετάλλαξης Όμικρον μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία … Και οι γιατροί πρέπει να λαμβάνουν υπόψη όλους τους συγκεκριμένους κινδύνους πριν επιλέξουν το αντιβιοτικό. Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Πανεπιστήμιο διευκρινίζει στον ιστότοπό του ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν στη δημοσιότητα όταν δημοσιευτεί η μελέτη σε κάποιο επιστημονικό περιοδικό. Πώς το «τσουνάμι» της Όμικρον οδηγεί τη χώρα-«βαρόμετρο» για την πορεία της πανδημίας σε αναθεώρηση… Το περιβαλλοντικό DNA που συλλέγεται από τον αέρα αποτελεί μία νέα επαναστατική μέθοδο για… Σε τρεις τυχαιοποιημένες μελέτες, η zitromax τιμή δεν βελτίωσε τα συμπτώματα ούτε εμπόδισε την εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Η https://eumeds.gr/azithromycin προτάθηκε ως θεραπεία για την Covid-19 στη βάση της ανοσοτροποποιητικής δράσης της. Το Zithromax (Αζιθρομυκίνη) θεωρείται αντιβιοτικό για πολλές χρήσεις και μπορεί να αντιμετωπίσει διάφορα είδη μολύνσεων και παθήσεων. Σε απογοητευτικά συμπεράσματα κατέληξε έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια σχετικά με την αποτελεσματικότητα τηςαζιθρομυκίνης στην αποτροπή της εμφάνισης συμπτωμάτων της COVID-19 σε ασθενείς διαγνωσμένους με κορωνοϊό. Σε περίπτωση που θέλετε να αντιγράψετε μερικώς ή πλήρως ένα άρθρο μας, παρακαλούμε να αναφέρετε ως πηγή το site μας και να εισάγετε τον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου. Οι πληροφορίες στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα προορίζονται για γιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας στο χώρο της παροχής υπηρεσιών υγείας. Σε λήψη δείγματος από την ουρήθρα πριν από τη λήψη του δείγματος, χρειάζεται ξήρανση του τραχηλικού στομίου με κολπικό σπόγγο.